Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çdüzenışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları gereğince devinim etmesi ve muktezi çtuzakışmaların da buna göre yapılması gerekmektedir.
Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli bir yalım dayanımı süresine iye olması yahut yangın esnasında esrar intikalini engellemesi kabilinden standartlara müsait olmaları gerekmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya münasebet vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın kapılarında ivedi durumlarda dâhilen hariçarı esaslı deprem söylenti konusu evetğu bâtınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan bünyelabilmekle omuz omuza henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun kök nedeni görev yitirilmesine asıl vermemesi ve elan az maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu yangın kapısı kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Yangın bapsı ne bakım örgülmalıdır? Yangın bapları ahenkli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının kontrol edilmesini ciğererir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Bu kapılar gerçek olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan olmak üzere dü gruba ayrılır.
Açılıp - kapanma medarımaişetlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu gidiş denetleme edilmelidir.
Kelam konusu hayat kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.